Pastane Poğaçası Tarifi

4 Ocak 2014 Cumartesi günü yazıldı.

Pastane Poğaçası Tarifi
Malzemeler
(Bu ölçülerle ortalama 2 tepsi çıkıyor)
3 su bardağı süt ( mutlaka ılık olmalı)
1 su bardağı zeytinyağı veya fındıkyağı
3 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
8 bardak kadar un

Yapılışı
Un haricindeki bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. Sütünüz mutlaka ılık olmalı, Elinizle karıştırıp şekerin ve tuzun erimesini sağlayın. Daha sonra unu yavaş, yavaş ilave edin. Hala elinize yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika kadar yoğurun. Yoğurdukça hamurunuzun özleştiğini ve artık elinize yapışmadığını göreceksiniz.
Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Eğer işiniz aceleyse fırınınızın yoğurt kıvamında tutup daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz. Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayıp, tepsiye dizin yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Cemile Altınsuyu Şahin'e teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: