Tarçınlı ve Çaylı Kurabiye Tarifi

8 Mayıs 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Tarçınlı ve Çaylı Kurabiye Tarifi
Tarçınlı Kurabiye Malzemeleri
150 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yada 2.5 su bardağı un

Çaylı Kurabiye Malzemeleri
100 gr margarin
3 yemek kasığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1.5 yemek kasığı süt
yarım yemek kasığı kremşanti tozu
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı un
1 portakal yada limon kabuğu rendesi
1 yemek kasığı elenmiş siyah çay

Yapılışı
Bütün malzemeler bir araya getirilerek yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edin istediğiniz şekli verip 160 derecede beyaz kalacak şekilde pişirin. Afıyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için "Erdal Ayse Akyıldız'a" teşekkür ederiz.

Nişastalı Kurabiye Tarifi

7 Mayıs 2013 Salı günü yazıldı.

Nişastalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler
500 gr mısır nişastası(3.5 su bardağı)
250 gr margarin
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
yarım su bardağı toz şeker (arzuya göre çoğaltılabilir)
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un

Yapılışı
Kabartma tozu ve nişasta hariç malzemeleri karıştırın, yavaş yavaş nişastayla kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın, 180° fırında üstü çatlayana kadar 15- 20 dakika pişirin. AFiyet olsun.

Not : Nişastalı kurabiyeyi ilk yaptığımızda nişasta hemen toparlanmaz aklınızda olsun ama sabırla hamur özleşene kadar yoğuruyoruz margarinimiz oda sıcaklığında yumuşamak olması lazım.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

6 Mayıs 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta sarısı
4 y.k Hindistan cevizi
1.5 ç.b pudra şekeri
1 paket k.tozu,vanilya
7 ç.b un

Yapılışı
yumuşamış sana yağı ile yumurta sarısı iyice ezilir malzemelerin hepsi konulup harmanlanır fındık büyüklüğünde yuvarlandıktan sonra önce yumurtanın akına sonrada Hindistan cevizine batırılıp unlu tepsiye dizilir afiyet olsun.
Tarifi bizimle paylaştığı için "Nisa Daşan Yüce'ye" teşekkür ederiz.

Ağlayan Kek Tarifi

günü yazıldı.

Ağlayan Kek Tarifi
Malzemeler
4 Yumurta
1 S.B Şeker
1 S.B Süt
1 S.B Zeytinyağı
1’er Paket kabartma tozu, Vanilya
Kakao
Aldığı Kadar Un

Kreması
3 S.B Süt
3-4 Kşk Kakao
3 Y.K B. Nişastası

1 paket sade kremşanti
1 s.b süt

Yapılışı
Yumurtayla şeker bi güzel çırpıldıktan sonra diğer malzemeler ilave edilip kek pişirildikten sonra 1.5 s.b sütü üstüne gezdirerek dökülür ve kesilir soğuduktan sonra kremşantisi sürülüp üstüne de çikolata sosu dökülür. afiyet olsun

Tarifi bizimle paylaştığı için "Nisa Daşan Yüce'ye" teşekkür ederiz.

Kuru Kayısı Tatlısı

1 Mayıs 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Kuru Kayısı Tatlısı
Malzemeler
300-400 gram kuru kayısı(bende gün kurusu vardı o yüzden rengi koyu oldu)
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı su

Arası için
kaymak

Süslemek için
fındık,fıstık

Yapılışı
Kayısıların bir tarafını bıçakla ortaya kadar kesin.Tecereye kayısı,su şekeri koyup 5-6 dakika kadar pişirin. Biraz soğuttuktan sonra,bıçakla kestiğiniz aralıklara 1 çay kaşığı kadar kaymak koyup,fındık ya da fıstık tozuna batırın. Servise hazır. Afiyet olsun.