Fincanda Kadayıf Tarifi

18 Haziran 2012 Pazartesi günü yazıldı.

Fincanda Kadayıf Tarifi
Malzemeler
250 gr tel kadayıf
3 kaşık tereyağ
1 bardak iri dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Yapılışı
Tereyağını eritin,
içine kadayıfları alıp elinizle iyice karıştırıp tüm kadayfın yağlanmasını sağlayın.
İstediğiniz boy bir fincan alın ( ben türk kahvesi fincanlarından kullandım, ufak porsiyon daha iyi olur kanaatindeyim ).
Kadayıftan fincanın yarısına kadar koyup iyice bastırın.
ortasına cevizi ekleyin ( 2-3 çay kaşığı kadar ) ve üzerine yine fincanı tamamen dolduracak kadar kadayıfı ekleyip iyice bastırın.
Fincanı ters çevirip pişireceğiniz tepsiye alın.
200 derece fırında yaklaşık 10-15 dk pişirdim ben.
Çıkarınca da hazırladığınız şerbetten her bir kümbetin üzerine yavaş yavaş dökün.
Önemli: Tel kadayıfın fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin. Şerbetin de ( soğuğa yakın) ılıklaşmasını bekleyin ki kadayıf hamur olmasın.Ayrıca kümbetlerin üst kısmının kuru kalmaması için, ara sıra bir kaşık yardımıyla şerbeti kümbetlerin üst kısmından dökün.

Hiç yorum yok: