Haşhaşlı Revani Tarifi

10 Haziran 2012 Pazar günü yazıldı.

Haşhaşlı Revani Tarifi
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
1 pk kabartma tozu

Şerbeti
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Kreması
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt

Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyin karıştırın Yağlanmış tepsiye dökün 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbeti için su ve şekeri kaynatın kaynadıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın. Şerbet ılıyınca ılık keke dökün.
Kreması için süt, toz şeker ve mısır nişastasını karıştırıp ocağa alın pişirin.Ilımaya bırakın. 1 poşet krem şantiyi 1 çay bardağı sütle çırpın kremayla karıştırın. Kremayı kekin üstüne sürün

Hiç yorum yok: