Perde Pilavı Tarifi

7 Haziran 2012 Perşembe günü yazıldı.

Perde Pilavı Tarifi
Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 tablet tavuk bulyon
4 su bardağı sıcak su
300 gr kabuksuz badem
100 gr dolmalık fıstık
1'er yemek kaşığı karabiber,tarçın,yenibahar
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Hamuru İçin
1 yumurta
2 su bardağı un
125 gr tereyağ
5 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
tuz

Yapılışı
hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp,yoğurun.pirinçleri ayçiçek yağı ile kavurun.sıcak su tavuk bulyon ve tuzu ilave edin kapağını kapatın.tavuk etini haşlayıp küçük parçalara ayırın.bir yemek kaşığı ayçiçek yağı ile kızartın.bademleri biraz kavurun.

Pilav ,tavuk eti,bademlerin 3/4,dolmalık fıstık,baharatları koyup karıştırın.kalıbınızı yağlayın kalan bademleri içine eşit şekilde yerleştirin.hamuru 2 parçaya ayırın,bir parçası daha küçük olsun.büyük parçayı açıp kalıba yayın.yaptığınız pilavı içine koyun.diğer küçük hamur parçasınıda açıp, pilavın üzerini kapatın.200 derecede 1 saat pişirin.kalıbı ters çevirip servis yapın.

Hiç yorum yok: