Elmalı Havuçlu Kek Tarifi

19 Kasım 2012 Pazartesi günü yazıldı.

Elmalı Havuçlu Kek Tarifi
Malzemeler
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak sıvıyağ
2 bardak un
1 elma
1 orta boy havuç
1 avuc ceviz
1 yemek kasığı dolusu tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı
sirasi ile 3 yumurta, 1 bardak seker, 1 bardak sivi yagi iyice karistirin.Iki bardak unu ekleyin. Kivami cok kati ise sut ekleyebilirsiniz.
1 elma ve bir havucu rendeleyerek kek malzemenizin icine katin
1 yemek kasigi tarcini ekleyin
cevizleri kucuk parcalar halinde kirin ve malzemeye ekleyin
kabartma tozu ve vanilyayi ekleyin. Onceden isitilmis firinda 170/175 derece de 50-55 dakika pisirin.
Afiyet olsun.

Püf Noktaları
Eger tarcini seviyorsaniz bir degil iki kasik tarcin ekleyebilirsiniz. Kek kivami cok kalin olursa normal kivama gelinceye kadar sut ekleyebilirsiniz. sivi yag olarak misir ya da aycicek yagi kullanmanizi tavsiye ederim zeytin yagi biraz agir oluyor.

Hiç yorum yok: