Tavuklu Pırasa Tarifi

19 Kasım 2012 Pazartesi günü yazıldı.

Tavuklu Pırasa Tarifi
Malzemeler
yarım kg ince ince doğranmış pırasa
1 kase kübik doğranmış tavuk göğsü
1 tane büyük boy kübik doğranmış havuç
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Zeytinyağını tencereye alıp iyice kızdırıyoruz.Salçayı ekleyip karıştırıyoruz.Sonra tavukları ekleyip orta hararetli ateşte tavukları soteliyoruz.Tavukları kısık ateşte pişirirseniz sulanırlar ateş orta hararette olursa sulanmadan sotelenme işlemi gerçekleşmiş olur.Tavuklar hafif kızarmaya yüz tuttuğunda içine pırasaları ve havuçları atıp salça tüm sebzelere geçene kadar karıştırıyoruz.Sonra pirinçleri ekleyip ocağın en küçük kısmının düşük seviyesinde ağzını açmadan pişmesini bekliyoruz. Tabi pişmeye çok az kala 1 çay kaşığı tuz ilave etmeyi unutmuyoruz.Eğer tercih ederseniz 1 çay kaşığı pul biber de ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun

Not: Ben pırasaya hiç su katmam aşırı kısık ateşte pişince kendi suyunu salar ve o su pişmesine yeter ama siz pişirdiğinizde suyu çok az kalıyosa ve dibine tutacak gibi ise yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: