Ezo Gelin Çorbası Tarifi

17 Kasım 2012 Cumartesi günü yazıldı.

Ezo Gelin Çorbası Tarifi
Malzemeler
½ Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1 Fincan Bulgur

6 Su Bardağı Su
1 Adet Orta Boy Soğan
3 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Tuz, Kırmızı Biber, Kuru Nane

Yapılışı
Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Bulgurla birlikte tencereye alalım. Suyu tencereye ekleyerek kaynamaya bırakın. Bu arada tuzunu ve soğanı soyup, rendelediğiniz soğanı ilave edin. Mercimek ve bulgurlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Diğer tarafta küçük bir tavada yağı eritin. Unu ilave edin ve un sararana kadar yap ile birlikte kavurun. Salça, nane ve biberi ekleyip birkaç kez karıştırarak kavurmaya devam edin. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe ilave ederek iyice karıştırın. Tavadaki karışımı tencereye ilave ederek tekrar karıştın ve 1-2 taşım kaynatarak ateşten alın. Ben servis yapmadan önce rondo’ dan geçiriyorum birde.O zaman çok taneli olmuyor.Dilerseniz sizde robot veya rondodan geçirip, yanında limonla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: