Hindistan Cevizili Tepsi Tatlısı Tarifi

28 Temmuz 2013 Pazar günü yazıldı.

Hindistan Cevizili Tepsi Tatlısı Tarifi
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
2 paket kabartama tozu

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Yapılışı
Yumurta ve şekeri çırpın içine sıvıyağıda aktarın hindistan cevizi, galeta unu, suyuda ekleyın en son un ve kabartma tozunuda bırakın kıvamı koyu olacak sakın bozuldu sanmayın. yaglanmış tepsiye dökün ve 190 derecede 1 saat pişirin. soğuyunca üzerine kaynar şerbeti dökün. hindistan cevizi ile istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: