Patatesli Poğaça Tarifi

17 Kasım 2012 Cumartesi günü yazıldı.

Patatesli Poğaça Tarifi
Malzemeler
2,5 veya 3 su bardağı un
1,5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
75 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı için
3 adet haşlanmış patates
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber.pulbiber( isteğe göre)

Yapılışı
Sıcacık çayımıza eşlik edecek poğaçamızı yapalım artık hanımlar.Tereyağımızı oda ısısında hazır hale getirelim.Malzemelerimizi sırayla eklemeye başlıyoruz.1,5 çay bardağı yoğurdumuzu,zeytinyağımızı ve yumurta akını derin bir kapta çırpmaya başlayalım.Çırpmaya devam ederken malzemelerimizi sıra geldi tereyağımızı içine eklemeye.Eklenen tereyağı ile birlikte malzemlerimizi çırpmaya devam edelim.Döktüğümüz tereyağının oda ısısında olmasına dikkat edin hanımlar.Evet artık hamurumuzu oluşturma zamanı.Unumuzu ve kabartma tozumuzu yavaş yavaş ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Elde ettiğimiz hamurun üzerine temiz bir bez yardımıyla örtüp dinlenmeye bırakıyoruz.Dinlenmeye bıraktığımız hamuru bir kenara alalım.Hadi gelin iç malzemesini hazırlayalım.3 adet patatesimizi haşladıktan sonra rendelemeye başlayalım.Üzerine baharatlarımızı ekleyip karışıtıralım.Dinlendiriğimiz hamurumuzdan parçalar koparıp avuç içimizda açalım.Açtığımız hamurun içine iç malzememizden bir miktar koyalım ve kapatıp yuvarlayalım.Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı ile bir tatlı kaşığı sıvıyağı karıştırıp sürelim.Çörek otu ile poğaçamıza güzel bir görüntü verdikten sonra önceden ısıtılmış fırınımıza sürelim.(180 derece) 25-30 dakika poğaçamızı pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: