Havuçlu Pasta Tarifi

16 Kasım 2012 Cuma günü yazıldı.

Havuçlu Pasta Tarifi
Malzemeler
1 kg havuç
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
Arasına dizmek için pötibör bisküvi

Yapılışı
Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
Haşlama yaptığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın. Ben küçük kare borcam kullanarak 4 kat oluşturmayı tercih ettim.
Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık vb.), dolapta dinlendirip servis edin

Hiç yorum yok: