Ispanaklı Peynirli Gözleme Tarifi

19 Kasım 2012 Pazartesi günü yazıldı.

Ispanaklı Peynirli Gözleme Tarifi
Malzemeler
4 adet hazır yufka
1 Yumurta
2 tatlı kaşığı süt
1 tatlı kaşığı sıvı yağı
Tavayı yağlamak için sıvı yağı

İç malzemesı
yeterınce ıspanak beyaz peynır tuz ve ıstege gore baharat

Yapılışı
Yumurta süt ve sıvı yağı bir kabın içinde çatal ile çırpılır
Yufka serilir ortasına geniş olarak fırça ile yumurta sürülür
Yufkanın alt kenarı ortada yumurta sürülen kısıma doğru katlanır aynı şekilde yumurta sürülür Yumurta sürülen kısmın ortasına ( gözleme yapacağınız tavaya sığacak alana) harc yayılır Sonra yufkanın üst kenarı aşağı harclı kısma katlanır Yine yumurta sürülür.
Yufkanın sol tarafı sağa katlanır yumurta sürülür sağ tarafı sola katlanır Sonunda kare bir gözleme elde etmiş olacağız.
Gözleme yapılacak tava ısıtılır bir miktar yağ gezdirilir gözleme tavaya alınır.
Gözleme olduğu yerde döndürülerek hareket ettirilir, yağın gözlemenin altına eşit yayılması sağlanır.
Gözleme çevirilir yine aynı işlem yapılır.
Sonra tekrar ilk yüzü çevrilir pişirilmeye başlanır. Gözleme tavada konulduğu gibi bırakılmaz, olduğu yerde spatula yardımı ile döndürerek pişirilir. Altı piştikten sonra alt üst yapılır, diğer yüzü de pişirilir. (Diğer yüzünü pişirmeden önce tavaya yine yağ gezdirilir).
Afiyet olsun.

NOT: İçine isteğinize göre harc hazırlayabilirsiniz. Kıymalı, patatesli, peynirli v.b.Yufkanız ince olmalı. Gözlemenizi harc koymadan boş da yapabilirsiniz. Kahvaltıda boş gözleme daha iyi oluyor.

Hiç yorum yok: