Milföylü Kol Böreği Tarifi

19 Kasım 2012 Pazartesi günü yazıldı.

Milföylü Kol Böreği TarifiMalzemeler
20 adet kare veya 10 adet dikdörtgen milföy
üzeri için yumurta sarısı
susam

İç harcı için
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
tuz, karabiber

Yapılışı
İç harcı hazırlamak için çiğ patatesi ve soğanı rendeleyin.
Sularını iyice sıkarak çıkartın ve tuz ile karabiberini ekleyerek karıştırın.
Eğer kare milföy kullanıyorsanız iki kareyi bir ucundan birleştirin.
Elde ettiğimiz dikdörtgen milföyü merdane ile çok inceltmeden hemen hemen a4 kağıdı boyutunda açalım.
Milföyün bir ucuna patatesli harçtan koyalım ve rulo şeklinde saralım,bıraz bukerek yağlanmış tepsiye dizelim.
Tüm milföyler için aynı şeyi tekrarlayın, böreklerin üzerine yumurta sarısı sürun ıstersenız susam serpın.ben serpmedım gercek goruntu versın dıye. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında 25-30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: