Karnıyarık Tarifi

15 Kasım 2012 Perşembe günü yazıldı.

Karnıyarık Tarifi
Malzemeler
6 tane patlıcan
2 tane soğan
1 tanedomates
8 tane biber
4 diş sarımsak
1 kaşık salça
200 gram kıyma
Sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı
İlk olarak patlıcanları paçalı bir şekilde soyuyoruz ve yemeğe başlamadan önce yarım saat boyunca tuzlu suda bekletiyoruz. Patlıcanları sudan çıkarıyoruz ve güzelce yıkıyoruz ardından suyu çeken patlıcanları kızartıyoruz. Aynı tavada biberlerimizide kızartıyoruz. Ardından tavada kıyılmış soğanlarınızı güzelce kavurun, kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biberleri küp küp doğramış olduğunuz domatesi, tuzu, baharatları katarak karıştırın. Bunların üzerine bir çay bardağı su dökerek 5 dakika haşlanmasını sağlıyoruz. Patlıcanlarımızı tepsiye sırayla diziyoruz içlerini açarak hazırladığımı malzemeleri bu boşluğa dolduruyoruz. Üstlerine isteğe göre domates yada biber konulabilir.

Karnıyarık Yemeğinin Püf Noktaları
Bir kapta salçamızı sıcak suyun içerisinde eritiyoruz ve karnıyarıkların üzerine döküyoruz. Bu karışımı direk kıymaların üzerine değilde aralara dökmeye özen gösteriniz. İsteğe göre fırında yada ocakta pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: