Tuzlu ve Tırtıl Kurabiye Tarifi

13 Kasım 2012 Salı günü yazıldı.

Tuzlu ve Tırtıl Kurabiye Tarifi
Tuzlu kurabiye
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı sirke
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
üzerini süslemek için ,susam,çörekotu
2 yumurta sarısı üzeri için.
alabildiği kadar un( kulak memesi yumuşaklığında olacak

Yapılışı
bütün malzemeyi karıştırıp ununu yavaş yavaş ilave edelim
hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olunca hamurumuzu
tezgahın üzerine alın ve özleşinceye kadar yoğurun.Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekillerde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz
fırın tepsimize diziyoruz.üzerine yumurta sarısı,susam ve çörekotu serpip
180 C fırınımıza koyuyoruz.üzerleri kızarana kadar
pişiriyoruz.afiyet olsun.

Tırtıl kurabıye
Malzemeler
1 yumurta
150gr. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı
Hamuru yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtayı, şekeri ekleyip karışımı, krem haline gelene dek yoğuralım.
Unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
Krema torbasına tırtıllı geniş ağızlı parçayı takalım.
Margarin ile yağlanmış fırın kabına 10cm. lik tırtıllar halinde hamuru sıkalım.
Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım. (ben sade yaptım)

Hiç yorum yok: