Hindi Tarifi

29 Aralık 2012 Cumartesi günü yazıldı.

Hindi Tarifi
Kestaneli İç Pilav
Malzemeler
1 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tarçın
yenibahar
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
3 dal dereotu
tuz
karabiber
1 su bardağı pişmiş kestane

Yapılışı
Pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın. Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavurduğunuz doğanlara dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
3 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın. Pilav suyunu çekince dilimlediğiniz kestaneleri tencereye ekleyerek karıştırın ve altını kısarak 10 dakika kadar demleyin.

Hindi
Malzemeler
1 adet hindi (4 kilo civarı)
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
1 adet limon
1 adet portakal

Yapılışı
Hindiyi tepsiye alın. Derin bir kase içinde sıvıyağ, rendelediğiniz sarımsak ve baharatları karıştırın.
Fırça yardımıyla tüm sosu hindinin içine ve dışına sürün.
Limon ve portakalı kabuklarıyla dilimleyip hindinin içine atın.
Hindiyi fırın poşetine alın ve poşeti kapatıp üzerine bıçakla 2-3 delik açın. 180 önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin. 1 saatin sonunda ısıyı 150 dereceye düşürün ve 1,5 saat daha pişirin.
Kestaneli pilav ile servis yapın.

Hiç yorum yok: