Ispanaklı Kıymalı Gül Böreği

5 Aralık 2012 Çarşamba günü yazıldı.

Ispanaklı Kıymalı Gül Böreği
Malzemeler
400 gr kıyma
yarım kg ıspanak
1 tane rendelenmiş soğan
yarım demet incecik doğranmış yeşil soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 tane yufka

Sosu için
2 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı zeytinyağı ben biraz daha az kullandım
2 yumurta (tercihen kullanılmayabilir de şart değil ama ben koydum)
yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı
Önce ıspanakları ayıklayıp ince ince doğruyoruz ve kaynar suyu üzerine döküp 3-4 dk bekletip soğuması için soğuk su ilave edip elimizle sularını sıkıp genişçe bir kaba alıyoruz. Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırıp kıymaları içinde kavuruyoruz . Kıymalar pişmeye yakın rendelenmiş kuru soğanı tavaya alıyoruz biraz da o şekilde soteliyoruz. Sonra bu karışımı ıspanakların içine döküyoruz. Ispanaklara yeşil soğanı baharatları ve tuzu ilave edip harmanlıyoruz. İç malzeme böylece hazır olmuş oluyor. Sonr sos malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıyoruz. Böreğin yapımı aşamasında ise tek yufkayı tezgaha serip bıçakla 4 e bölüyoruz. İç malzemeden sürüp geniş tarafına harcı seriyoruz ve sigara böreği sarar gibi sarıp sonra resimdeki gibi rulo yapıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz. Arta kalan sosu böreklerin üzerine sürüyoruz ve çörek otu susam karışımı ile süslüyoruz. Sonra 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 45-50 dk civarı pişiriryoruz

Hiç yorum yok: