Tırtıl Poğaça Tarifi

31 Aralık 2012 Pazartesi günü yazıldı.

Tırtıl Poğaça Tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
2 tane yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek )
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)

İçiİsteğe göre patates,peynir, sucuk..vb iç malzemeleriyle yapabilirsiniz.

YapılışıTüm malzemeler ele yapışmayacak şekilde yoğrulur.Kulak memesi kıvama geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.Yaptığımız her bezeyi dikdörtgen biçimde açarız ve açılan bezenin uç kısımlarını şeritler halinde keseriz.D iğer kısmına iç harcını koyup sararız.Uç kısımlar üstte kalınca açılma yapacağı için alta gelecek biçimde kıvrılır. 2 yumurtanın sarısı çırpılıp hamurlarımızın üzerine sürülür 5-10 dk. beklenir 200 derecede pişirilir.Eğer fırınınız turbo ise fırın ayarını biraz düşürmek gerekir.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: