Gül Poğaça Tarifi

31 Aralık 2012 Pazartesi günü yazıldı.

Gül Poğaça Tarifi
Malzemeler
3 su bardagi ilik süt
1 cay bardagi sivi yag
2 tatli kasigi instant(kuru) maya
1 tatli kasigi toz seker
1 yemek kasigi tuz
150 gr eritilmis margarin
3 yumurta aki(sarisi yüzüne)
yeterince un(kulak memesi yumusakliginda olana dek)

İçi İçin
beyaz peynir ve yarim demet maydonoz

Yapılışı
Malzemeler kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve hamur 2 katina cikana dek ilik bir ortamda dinlendirilir,mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar kopartilarak asagidaki resimde oldugu gibi sekil verilir. Böylece tepsiye dizilen pogacalar en az 20 dakika daha tepside bekletilir yine ilik bir ortamda,daha sonrasinda ise üzerine yumurta sarisi sürulüp önceden isitilmis firinda 180 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirilir. Fırını 180C’ye getirin. Kalıpları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip ısınmış fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soğutun. Daha sonra telin üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.

Hiç yorum yok: