Peynirli Kol Böreği Tarifi

9 Ocak 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Peynirli Kol Böreği Tarifi
Malzemeler
1 kg un
3 tatlı kasığı tuz
1 tatlı kasığı şeker
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yumurta sarısı
aldığı kadar su (kulak memesi yumusaklığında bir hamur olacak)

İç malzemeler
beyaz peynir
maydanoz
kırmızı pul biber
kara biber

Yapılışı
Un, tuz, şekeri bir kaba alıp içine azar azar su ekleyerek kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur mandalina büyüklügünde bezelere bölünür. Bezeler yemek tabağı büyüklügünde açılır.
Eritilmiş olan tereyağı ile sıvıyağ karıştırılıp yemek tabağı büyüklüğünde açılan bezelere fırçayla bolca sürülür. Yağlanan bu hamurlar 10 dakika kadar bekletildikten sonra kenarlarından el yordamıyla çekilerek açılabildiği kadar açılır. (ince olduğu için hamur yırtılabilir ama önemli değil, iç malzemesini ekleyip sardıktan sonra bu farkedilmeyecektir)
iç malzemesi koyulup sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 250° fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Not: Bu malzemeden epey fazla börek çıkıyor bu yüzden yarı ölcek malzemeylede yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: