Yağ Mantısı Tarifi

11 Ocak 2013 Cuma günü yazıldı.

Yağ Mantısı (Kayseri Yöresi) Tarifi
Malzemeler
Hamuru için
Yarım paket yaş maya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yogurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Maya için 1,4-2 su bardağı ılık su
Tuz
Yeterince elenmiş beyaz un

İçi için
250 gr kıyma
1 tane rendelenmiş veya küçük küçük doğranmış kuru soğan
Tuz
Karabiber

Sosu İçin
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı veya daha fazla su
Tuz
kuru nane, pul biber

Yoğurt Sosu için
1 kğ çırpılmış yoğurt
3-4 diş dövülmüş sarımsak
Tuz

Kızartmak için
sıvı yağ veya zeytinyağı

Yapılışı
Öncelikle maya,su,yağ,yumurta,yoğurt tuz ve un ile kulak memesinden biraz yumuşak yoğurun hamuru , mayalanması için üzerini örtün ve bekletin ( yaklaşık 1 saat) Hamur mayalanırken iç malzemesini karıştırın, yoğurdu sarımsakla çırpın, bir tavada salçayı ve suyu karıştırın yağda kavurun bir kenarda bekletin. Mayalanan hamuru ikiye bölün, her parçayı oklava ile büyükçe açın büyük karelere bölün veya çay bardağı ağzı ile yuvarlak kesebilirsiniz karıştırdığınız malzemeden her parçaya bir tatlı kaşığı kadar koyun ve kapatın, bol kızgın yağda kızartın, kağıt havlu üzerine çıkarın, yağını bırakan mantıların üzerine bolca yoğurt ve sos dökün sıcak servis yapın. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: