Elmalı Kurabiye Tarifi

11 Ocak 2013 Cuma günü yazıldı.

 Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler
Hamuru için
2 adet yumurta
200gr.tuzsuz kahvaltılık tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
bir fiske tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
9 çay bardağı un

İç malzemesi için
3 adet büyükçe elma(benim elmalarım sarı olanların sararmamış hali idi yani yeşildi,bu yüzden biraz mayhoştu)
5 yemek kaşığı pudra sekerı
1 çay kaşığından az toz tarçın
10-15 adet çekilmiş ceviz içi

Yapılışı
Önce hamur malzemelerinden un ve kabartma tozu hariç ,diğerlerini yoğurma kabına alıp oda sıcaklığında bekletelim,
onlar beklerken elmaları yıkayıp,kabuklarını soyalım,çekirdek yuvalarını çıkaralım,elmalarımızı minik küpler halinde tencereye doğrayalım,
şekerini de ilave edip ağzını kapatalım,pişmeye bırakalım,
kaynamaya başlayınca ağzını açıp ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirelim,
suyunu çekince altını kapatıp,tarçın ve cevizi ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Hamur malzemelerini içindeki şekeri eriyinceye kadar karıştırıp,kabartma tozu ve unu ilave edelim,
ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim,
hamurdan,cevizden daha büyük parçalar alalım,
merdane ile yuvarlak açıp 1 tatlı kaşığı elmalı içimizden koyalım ve kapatalım,
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizip ortadan daha düşük ısıdaki fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim,
fırından çıkarıp kurabiyeler sıcakken üzerine pudra şekeri eleyip soğuyunca servis yapalım,afiyet olsun.

Hiç yorum yok: