Yufkalı Milföylü Kat Kat Börek Tarifi

14 Ocak 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Yufkalı Milföylü Kat Kat Börek Tarifi
Malzemeler
3 yufka
6 kare milföy
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
75 gr margarin
Beyaz peynir

Yapılışı
Bir kapta eritilmiş margarin yumurtaların birinin sarısını ayırıp kalanı ve yoğurdu çırpın. Dikdörtgen borcamı yağla 1. Yufkayı serin sıvı harçtan dökün 2.yufkayı da serin tekrar sıvı harçtan dökün ve son yufkayi da büzerek serin kalan sıvı harcı dökün ve beyaz peyniri yayın üzerine milföyleri üçgen kesip resimdeki gibi yada dilediğiniz şekilde üzerine dizin ve yumurta sarısı sürün 190 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: