Arabaşı Çorbası Tarifi

28 Şubat 2013 Perşembe günü yazıldı.

Arabaşı Çorbası Tarifi
Malzemeler
7 su bardağı su
1 su bardağı un,Tuz

Çorba için
1 küçük tavuk (veya iki tavuğun göğüs eti,veya tercihen hindi)
1 çorba kaşığı Sana
12 kaşık kırmızı biber (arzuya göre acılı olabilir)
12 kaşık salça
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 limon


Yapılışı
Hamurun Yapılışı
5 su bardağı suyu,tuz ilave ederek,kaynatın.
Kalan su ile unu bulamaç haline getirin; tel süzgeçten geçirin.Kaynayan suya hızlı hızlı karıştırak ilave edin.
Sürekli karıştırarak,muhallebi kıvamında pişirin.
Yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye boşaltıp soğutun; soğuyunca buzdolabına kaldırın.
Çorbanın yanında servis yapmak için, baklava şeklinde kesin.

Çorbanın Yapılışı
Bir tencereye su koyarak,tavuk,1 kaşık salça ve kırmızı biberi katıp kaynatın.
Etleri yumuşayınca, parmak büyüklüğünde parçalar halinde didikleyın.
Ayrı bir tencerede.Sana ile unu karıştırarak rengi fazla değişmeden kavurun.Bu meyanenin içine salçanın ve kırmızı biberin geri kalanını ekleyip 3-4 dakika karıştırın.
Bu karışımı,sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin.
Didilmiş tavuk etlerini ekleyin, kaynatın.
Yanında hamuru ve bol limon ile servis yapın.

Püf Noktası
Servis sırasında,çorbanın hamurlarının üzerini hafifçe örtecek kadar kızgın yağ dökülürse,daha parlak olacaktır.

[Üyemizden gelen bir tarif.]

Hiç yorum yok: