Kıymalı El Açması Börek Tarifi

15 Şubat 2013 Cuma günü yazıldı.

Kıymalı El Açması Börek Tarifi
Malzemeler
Hamuru için
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı siviyag
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç malzemesi
2 adet soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, kimyon, tuz

Aralarına sürmek için
1 paket margarin

Üzerine
Çörek otu

Yapılışı
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayacak bir hamur elde edin üzerini streç ile kapatın göz göz olana kadar mayalandırın.
2 tane soğanı küçük küçük doğrayın kavurun kıymayı katın pişince içine salça, baharat ve tuz da ekleyip kapatın. Mayalanan hamuru 6 beze ye bölün. 1 paket margarini oda sıcaklığında yumuşatın. 1 bezeyi tepsi büyüklüğünde açın üzerine yumuşamış margarin sürün tekrar diğer bezeyi açıp üzerine serin. tekrar margarin sürün. kıymalı için yarısını dökün ve tekrar 2 tane bezeyi aynı şekilde yapın. tekrar kıymalı harçtan bırakın ve tekrar kalan iki bezeyi aynı şekilde yerleştirin.mutlaka aralarına margarin sürün. en son dilimleyın. yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin. 200 derecede pişirin.

Hiç yorum yok: