Çerkez Tatlısı Tarifi

14 Şubat 2013 Perşembe günü yazıldı.

Çerkez Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1.5 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Çeyrek paket yaş maya
5 adet yumurta sarısı
100 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz


İçi için
1 kase ceviz
1 kase fındık
4 adet yumurta akı

Şerbeti için
2 kg. şeker
1 lt. Su
Yarım limonun suyu

Yapılışı
1.5 su bardağı unu yoğurma kabına alın. Üzerine çeyrek paket yaş maya, 1 paket kabartma tozu, 5 yumurta sarısı ve geri kalan malzemeyi ekleyip yarım çay bardağından az suyla birlikte ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun. Buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
İçi için; Ceviz ve fındık robotta çekip karıştırın. 4 adet yumurta akıyla birlikte yoğurun. Şerbeti için 2 kilo şeker  ile 1 litre suyla kaynatılır. Pişmesine yakın yarım limonun  suyu sıkılıp soğutulur. Dinlenen hamur merdaneyle açılır, kenarları kesilerek bir dikdörtgen elde edilir. Hazırlanan iç hamura yerleştirilir ve birer kat katlanıp kesilir. Her parça rulo halinde yuvarlanarak uzatılır ve 2 parmak kalınlığında kesilip dolapta yaklaşık 10 dakika bekletildikten sonra kızgın yağda kızartılır. Kızarır kızarmaz şerbetin içine atılır. Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: