Çikolatalı Lokum Tarifi

10 Mart 2013 Pazar günü yazıldı.

Çikolatalı Lokum Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı şeker (çok tatlı seviyorsanız artırabilirsiniz)
2 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
80 gr sütlü fındıklı çikolata

Arası İçin
1 poşet kremşanti
Yarım su bardağı süt

Üzeri için
bolca hindistan cevizi ve çekilmiş fındıkiçi

Yapılışı
Süt, un, kakao, şeker, vanilyayı ocağa alın. Çikolatayıda küçük küçük bölün, onu da koyun. Çırpma teliyle sürekli karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Dikdörtgen bir tepsinin altına hindistan cevizi ve yeşil fıstığı serpin. Pişirdiğiniz koyu muhallebiyi düzgünce heryerine eşit şekilde yayın.
Tepsideki muhallebinin kalınlığı yarım cm kadar olacak, aksi takdirde görüntü hoş olmuyor. Yani tepsiyi çok iyi ayarlamanız gerekli. Muhallebiyi soğumaya bırakın. Bu arada arası için krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üzerine onuda düzgünce yayın, dolaba kaldırıp en az 1-2 saat soğumaya bırakın. Servis yapmaya yakın dolaptan alın, boyuna 4 enine 3'e keserek 12 dikdörtgen elde edin. Yassı bir tabağa hindistan cevizi ve yeşil fıstığı bolca koyun. Minik dikdörtgenleri spatula ile uçlarından hafifce kaldırıp eliniz ile çabuk hareketlerle rulo yapın. hindistan cevizi ve yeşil fıstık dolu tabağa alıp heryerlerini bulayın. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: