Dızmana Tarifi

30 Mart 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Dızmana Tarifi
Malzemeler
1 P. Yaşmaya
1.5 Su b. süt
Yarım su b. sıvıyağ
Yarım kg un
Tuz

Üzeri için
1 su b. sıvıyağ
1 su b. yoğurt
2 adet yumurta
1 çay k. karbonat

Yapılışı
Yaşmaya, süt, un, tuz, sıvıyağı bir kab'da güzelce yoğurun ve 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin. hamur dinlendikten sonra rulo yaparak bıçak yardımı ile kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Tepside 30 dk kadar beklettikten sonra üzeri için olan malzemeleri karıştırıp dızmanaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Not:  Fırından çıktıktan sonra tam soğuyunca dolap poşetine koyup derin dondurucuya atarsanız aylarca kalır istediğiniz zaman istediğiniz miktarda çıkarıp ısıtıp kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: