Sadrazam Sarması Tarifi

31 Mart 2013 Pazar günü yazıldı.

Sadrazam Sarması Tarifi
Malezemler
Muhallebisi için
1 lt süt
1 Paket margarin ( veya tereyağ )
8 yemek kaşığı un ( tepeleme )
8 Yemek kaşığı şeker
1 Paket vanilya

Arası için
1 Paket Sade krem şanti ( Arzuya göre kaymak )
1 Bardak soğuk süt
İri parça ceviz, fındık veya badem içi
Damla çikolata ( Arzuya göre )

Kaplaması için
Bolca hindistan cevizi

Yapılışı
Margarin eritilip kokusu çıkana kadar un kavrulur.
İçerisine süt ilave edilip, topaklanmayacak şekilde karıştırılır.
Pürüzsüz hale gelince şeker ilave edilir.
Kaynamaya başlayınca vanilyası ilave edilir.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilip ocaktan alınır.
Mikserle muhallebi iyice pürüzsüzleştirilir.
Bolca hindistancevizi serpiştirilmiş dikdörtgen bir tepsiye muhallebi ince bir şekilde yayılır.1 gece dolapta bekletın cıkardıktan sonra
Soğuk süt ile krem şanti mikser yardımıyla köpürterek hazırlanır.
Krem şanti buzdolabında 20 dk soğutulur.
Soğumuş muhallebi üzerine krem şanti dökülüp güzelce yayılır.
Buzdolabında birkaç saat soğutulur.
2 cm kalınlığında kesilen şeritlerin başına iri parça ceviz, fındık içi veya iri kırıklı badem içi konularak rulo olarak sarılır.
Arzuya göre krem şantinin üzerine damla çikolata da konularak zenginleştirilebilir.

Hiç yorum yok: