Kağıt Kebabı Tarifi

22 Mart 2013 Cuma günü yazıldı.

Kağıt Kebabı Tarifi
Malzemeler
1 küçük kutu konserve garnitür
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet domates
250 dr yağsız kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı salça
1-2 adet kırmızı biber
1-2 adet yeşil biber
Yağlı kağıt

Yapılışı
Dana etini tavla zarı büyüklüğünde (yani mümkün olduğunca küçük) doğrayalım ve tavaya koyalım. Çok az yağ ile birlikte kavuralım. Etlerimizi saldığı suyu çekene kadar pişirelim.
Soğanı mümkün olduğunca küçük yemeklik doğrayalım, sarımsakları da doğrayıp ete ekleyelim. Sırasıyla kırmızıbiber, yeşilbiber ve domatesi ilave edelim. Salçayı da koyarak pişirmeye devam edelim.
Son olarak garnitürü de ekleyelim. Sııcak suyu da koyarak pişirmeye bırakalım.
Pişen harcımızı kare şeklinde kestiğimiz yağlı kağıtlara koyup kağıtları paket yapalım.
Fırın tepsisine dizelim, yağlı kağıtların üzerini ıslattığımız elimizle hafif ıslatalım ve 150-160 derecedeki fırına verelim. Yaklaşık 10-15 dk sonra fırından çıkarıp servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: