Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi

5 Nisan 2013 Cuma günü yazıldı.

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi
Malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1'er paket kabartma tozu, vanilya

Kreması için
75 gr margarin
Yarım su bardağı un
Yarım Yemek k. nisasta
1 su bardağından eksik şeker
Yarım litre süt
1 paket vanilya

Yapılışı
Yumurta ve şekeri 5 dk çırpın sonra süt ve sıvıyağı katıp tekrar karıştırın kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da katıp yağlanmış tepside 175 derecelik fırında pişirin o pişene kadar kremayı hazırlayalım yağ, un, nisastayı tencereye koyun unun kokusu çıkana kadar kavurun sonra süt, vanilya ve şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın ocaktan alın mikser de çırpıp keki fırından çıkarıp ters çevirin tepsiden ayrılıp soğuduktan sonra çay bardağı ile kesin üzerlerine bir çorba kaşığı süt sonra muhallebiyi koyun kalan keki robotta çektikten sonra üzerine serpiştirin içine istediğiniz meyveyi de koyabilirsiniz.

Not: Eğer kek çok kabardı ise ikiye bölebilirsiniz ben öyle yaptım :) Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için "Büşra Sevim'e" teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: