Çikolata Soslu Hindistan Cevizli Browni Kek Tarifi

24 Mayıs 2013 Cuma günü yazıldı.

Çikolata Soslu Hindistan Cevizli Browni Kek Tarifi
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için
1 paket çikolata sosu
Süt (sos için)

Yapılışı
Şeker ve yumurtayı çırp üzerine süt, sıvıyağ kakao da katıp tekrar çırpın en son un, kabartma tozu ve hindistan cevizini ekleyin herhangi bir kek kalıbını margarin ile yağlayıp keki dökün 180 derecede pişirin. ilk yarım saat hiç açmayın fırını  pişdikten sonra ılık olunca kalıptan çıkarın. 1 paket çikolata sosunu üzerinde belirtilen sütten daha az süt ekleyerek pişirin cıvık olmasın diye pişen sosu kekin üzerine sürün ister sade ister süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: