Armut Kurabiye Tarifi

20 Haziran 2013 Perşembe günü yazıldı.

Armut Kurabiye Tarifi
Malzemeler
150 gr margarin
2 yumurta
1şu bardağı nisasta
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağından az sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İç malzemesi
3 adet havuç
4 yemek kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarine bütün malzemeleri katıp hamuru kıvama getiriyoruz. biraz dinlenmeye bırakalım. bir tencereye 3 havucu rendeleyip içine şeker ve tarçın katıp biraz kavuruyoruz. soğumaya bırakıyoruz. dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp içli köfte yapar gibi ortasını oyup havuçlu iç den ekleyip yukarı doğru kapatıyoruz armut şekli verip üzerine 1 tane karanfil takıyoruz. bütün hamuru aynı şekilde tamamlayıp tepsiye diziyoruz. 160 derecede yaklaşık 20 25 dakika üzeri çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. fırınınız çabuk pişiriyorsa bu süreyi kısaltın. ben pudra şekeri de serptim muhteşem oldu. herkese tavsiye ederim. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok: