Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi

12 Haziran 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi
Malzemeleri
8 adet etimek

Islatmak için
1 çay bardağı süt

Çilekli muhallebisi için
1 su bardağı çilek püresi
1 su bardağı çilek suyu konsantresi ve normal su karışık
1.5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker

Klasik muhallebi için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için
Hindistan cevizi

Yapılışı
Etimekleri borcama dizin. 1 çay bardağı ılık sütle özellikle kenar kısımlarını ıslatın. Daha yumuşak seviyorsanız süt miktarını artırın. Daha tatlı isterseniz, süte biraz şeker ekleyin.Sütlü muhallebi için tereyağı haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp çırpın, karıştırarak pişirin.Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Sıcakken etimeklerin üzerine dökün.
Ayrı bir tencerede çilekli muhallebinin malzemelerini karıştırarak pişirin.
Sıcakken ilk yaptığınız muhallebinin üzerine dökün.Soğuyana kadar dışarıda bekletin. Daha sonra üzerine hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın. En az 2-3 saat bekleyen tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: