Elmalı Kolay Rulo Pasta Tarifi

8 Haziran 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Elmalı Kolay Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler
Pandispanyası için
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

İç malzemesi
5 adet orta boy elma
1 adet havuç
1.5 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
İsteğe bağlı şeker (ben şeker eklemedim)

Üzeri için
Pudra şekeri

Yapılışı
Öncelikle elmaları ve havucu soyup rendeleyin.
Rendelenmiş elma ve havucu iki avucunuzun ortasına alıp suyunu sıkın. Bunu yapmazsanız pandispanyayı hamurlaştırabilir.
İçine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı şeker ekleyin.
Büyük boy fırın tepsisine, güvendiğiniz bir markanın yağlı kağıdını veya silikon altlık serin.
Üzerine iç harcını kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde serin.
Yumurta ve şekeri beyazlayıp kabarana kadar çırpın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Yeniden karışana kadar çırpıp hamuru tepsiye döşediğiniz iç harcının üzerine dökerek yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün.
Yaklaşık 12-13 dakika kadar üzeri hafif kızarana dek pişirin.
Fırından aldığınız keki temiz bir örtünün üzerine ters çevirin.
Kağıdı veya silikonu yavaşça kaldırın. Vakit kaybetmeden keki sıkıca sarın. (aşırı sıkmayın yoksa kek sönebilir)
Strech filme dolayıp buzdolabına kaldırın.
2-3 saat bekleyen pastanızı dolaptan alıp üzerine pudra şekeri serpin.
Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: