Kıymalı Pide Tarifi

28 Haziran 2013 Cuma günü yazıldı.

Kıymalı Pide Tarifi
Malzemeler
200 gr krema "yoksa 1 su b. yoğurt veya 1 çay b. mayonez ekleyin."
1 su b. sıvıyağ
2 yemek kasığı yogurt
bir tane yas maya
4 tane kesme seker
Aldığı kadar un
1 yemek kasıgı tuz

İç malzemesı
500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydonoz
1 su bardagı sıvıyağ
tuz , karabıber , kimyon . pul biber

Yapılışı
Hamur malzemelerini geniş bir kapta karıştırıp merdane ile açılabilecek kıvamda bir hamur elde ediniz hamurun üzerine nemli bir bez kapatıp 10 dakika dinlendikten sonra yumruk kadar koparıp bezeler oluşturun.
İç malzemesi de soğanları ve maydanozu blenderde çekin. İç malzemelerinin hepsini çiğ olarak bırakın ve karıştırın. Merdane ile uzunlamasına açtığınız hamurlara iç malzemesini döşeyip kenarlardan biraz katlayarak hafif un serpilmiş tepsiye dizin ve 200 derecede pişirin bütün hamuru aynı şekilde tamamlayın. Çıktıktan sonra kenarlarına tereyağı sürün ki kurumasın.

Not: isteğe bağlı peynirlide yapılabilir. alt resimde görüldüğü gibi.

Peynirli Pide Tarifi

Hiç yorum yok: