Safranlı Tavuklu Pilav Tarifi

29 Haziran 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Safranlı Tavuklu Pilav Tarifi
Malzemeler
2 su b. pirinç
200 gr. tavuk
1 soğan
1 patates
safran
mısırözü yağı
tuz

Yapılışı
1 adet soğanı, patatesi ve tavuk etini küp olarak kesin. Tencereye sıvıyağı alın. Üzerine soğanı tavuk etlerini ilave edin. Tavuk etlerinin ve soğanın rengi dönünce patatesleri ilave edin. Hepsini beraber soteleyin. Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ekleyin biraz daha kavurun.
1 çay bardağı suyun içine 1 tutam safran atıp safranın suyunun çıkmasını sağlayın. Tencereye kavrulan pirincin üzerine sıcak su ve safran suyu ilave edip pilavı pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: