Afgan Pilavı Tarifi

3 Temmuz 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Afgan Pilavı Tarifi
Malzemeler
2 bardak yasemin pirinç
3 orta boy havuç
2 adet büyük soğan
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Tuz kimyon
Büyük parçalanmış dana veya koyun eti (koyun eti daha lezzetli oluyor)

Kızartmak için
sıvıyağ

Yapılışı
Önce yarım ay şeklinde doğranmış soğanları tavada güzelce kavurduktan sonra (güzel kahverengi olsun) etleri içine atıp kızartıyoruz
(Kızartmak için sıvı yağ lazım)
Sonra düdüklü tencereye soğan ve eti koyup yaklaşık 3-4 bardak su ilave ediyoruz
Ortalama 20 dk. Kaynatıyoruz
Et pistikten sonra tencereye et suyunu Süzerek alıyoruZ içine ince uzun dilimledigimiz (Julien) havuçları koyup yumuşayana dek pişiriyoruz. Islatıp suyu süzülen pirinci ilave edip tuz ve kimyon katıyoruz. Su pirinçlerin yaklaşık 1-2 parmak üzerinde olacak Fazla gelirse tencereden kepçe ile alabilirsiniz ve eğer tuz çok olursa et suyundan biraz koyup ayarlayabilirsiniz. Islatılmış kuru üzümleride ilave edip tencerenin kapağına kalın bez sarıp özellikle 2 kat kurulama havlusu gibi mesela. Ocağı kısıyoruz Düşük ateş olacak

Püf noktasi: Tencere kapağından kalın bezin altından duman çıkınca Ateş kapatılabilir ama siz yinede pişirin. Pirinçlerin tane tane piştigini kontrol edin 20 dk demlendikten sonra servis yapılır Bu arada dudüklüdeki soğanları sadece renk versin diye kullanıyoruz pilava katmıyoruz Servis yaparken etleri pilavın içine gömerseniz yerken misafirlerinize farklı bir sürpriz oluyor.

Hiç yorum yok: