Muzlu Rulo Pasta Tarifi

5 Temmuz 2013 Cuma günü yazıldı.

Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler
4 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
4 Türk kahvesi fincanı un
4 yumurta
1 paket kabartma tozu

Kreması
4 su bardağı süt
3 cay bardağı seker
1 yumurta
4 tepeleme çorba kasığı un
1 paket vanilya veya bir limon kabuğu rendesi
120 gram kadar tereyağı – oda sıcaklığında
İçi için 2-3 adet muz
Yapılışı
Kek için yumurta ve seker iyice çırpılır. Kabartma tozu ve un da eklenir. Un eklendikten sonra un iyice karışana kadar çırpılır fakat fazla çırpmamaya özen gösterilir. Hamur içine yağlı kâğıt serilmiş büyükçe bir tepsiye ince bir tabaka olacak şekilde dökülür.

Tepsi önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına sürülür ve üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz hala sıcakken hamuru kırmamaya dikkat ederek çok sıkmadan rulo seklinde sarılır. Üzeri örtülür. Krema için tereyağı hariç tüm malzeme bir tencerede karıştırılır ve sürekli kastırarak, orta ateşte kaynayıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alınır ve biraz ılıyana kadar, ara ara üzeri kabuk bağlamasın diye karıştırarak bekletilir. Tamamen soğumayacak, ilik olacak. Ilıyınca küçük küçük doğranmış tereyağı eklenerek mikserle 3-4 dakika çırpılır. Sonra rulo seklinde bekleyen kek açılır. Üzeri çok az sütle hafif ıslatılır. Kremanın yarısı üzerine yayılır. Bir uzun kenara soyulmuş bütün muzlar dizilir ve pasta tekrar rulo seklinde sarılır. Üzerine kalan krema sıvanır ve buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra servis yapılır.
Daha fazla muz aromalı olması istenirse, krema ikiye bölünerek, içine sürülecek kısmına ezilmiş muz eklenip, o şekilde kullanılabilir. Pastanın üzerine Hindistan cevizi serpilebilir veya istenilen şekilde süslenebilir. Dilerseniz kreması kakaolu da yapılabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: