Mantı Tarifi

26 Temmuz 2013 Cuma günü yazıldı.

Mantı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı
tuz
az maiktarda ılık su

İçinin Malzemeleri
400 gr kıyma
1 adet büyük boy rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Sosu İçin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı su


Yapılışı
Hamur malzemelerini yoğurma kabına koyup üzerine azar azar ılık su ekleyerek sert bir hamur yoğurup üzerini örterek 30 dk. dinlendirin.
İçinin malzemesini köfte gibi yoğurup hazırlayın.
Yağı etirip salçayı ekleyin. Karıştırırken suyu katıp kaynayınca ateşin üzerinden alın. İstediğiniz miktarda sarımsaklı yoğurt hazırlayıp bekletin.

Yoğurduğunuz hamuru ikiye bölüp beze yapın. Her bir hamuru börek yufkasından biraz daha kalın açarak 2 cm’lik şeritler kesin. Şeritleri üst üste koyup 2 cm’lik kareler elde edin. Kıymalı harçtan parmağınızın ucuyla alarak kare hamurların ortasına koyun. Mantıların uçlarını üst kısımda toplayıp sıkıştırarak yapıştırın. Tencereye 8 bardak su koyup 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatın. Kaynayan suya mantıları atıp yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan mantılara 2 bardak soğuk su ekleyerek diri kalmalarını sağlayın. Daha sonra kevgirle servis tabaklarına koyup üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu gezdirin. Yanında naneyle servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: