Yuvalama Tarifi

23 Temmuz 2013 Salı günü yazıldı.

Yuvalama Çorbası Tarifi
Malzemeler
Yuvarlama İçin
2 su bardağı pirinç
250 gr.çiğ köftelik et
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yemek İçin
500 gr. kuzu yağsız  kuşbaşı veya incik
1 su bardağı nohut
4 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kuru nane
2  yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı
Etlerinizi iyice yıkayın ve 6  bardak su,biraz tuz ilavesi ile iyice haşlayın. Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alın.Haşlanan etinizin üzerine geceden ısladığınız nohutu koyun ve beraberce iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. 
Akşamdan 2 su bardağı pirinci iyice yıkayın ve süzgeçte sabaha kadar kurutun.Ertesi gün kurumuş pirinçler,çiğ köftelik et,tuz ve karabiberi et dövme makinasında veya değirmende 2 kere çekin. Karışımınız yumuşak bir hamur kıvamına gelecektir.Bu karışımdan nohuttan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlıyarak minicik köfteler hazırlayın.Köfteleri hazırlarken zaman zaman avucunuzun içine zeytinyağı sürün ki kolay yuvarlıyabilesiniz.
Yuvarladığınız köfteler iyice haşlanmış et ve nohutun üzerine atılır ,pişirilir. Köfteler pişerken 4 bardak yoğurda eti haşladığınız sudan biraz karıştırın ve kaynayan çorbanın içine devamlı karıştırılarak dökün.
Pişen çorbanızın üzerine karabiber ve kuru nane konur,onun üzerinede kızgın tereyağ dökün.
Antep yöresinde bu çorba şehriyeli pirinç pilavıyla beraber servis ediliyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. O zaman tam bir öğün oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: