Ay Tatlısı Tarifi

5 Ağustos 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Ay Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke kabartma tozu
Aldığı kadar un
bir çimdik tuz

Şerbeti için
5 su bardağı şeker
7 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı
Normal baklava hamuru gibi yoğurun. cevizden biraz küçük bezelere ayırın. takriben 60-70 beze çıkar. nişastayla ufak tabak büyüklüğünde açın. aralarını nişastalayarak üstüste dizin ve hepsini birlikte önce merdane yardımıyla daha sonra da oklavayla açabildiğiniz kadar açın. açtığınız yufkaların yarısına gözlemenin yarısına koyar gibi ceviz veya fındığı serpiştirin ve ikiye katlayın. en sonunda su bardağı yardımıyla hilal şeklide kesin. tepsiye dizip 180 derecede nar gibi pişirin.  Şerbet ve Tatlı'nın ılık olması lazım. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Elif Selman Veli'ye teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: