Karnıyarık Tarifi

3 Ağustos 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Karnıyarık Tarifi
Malzemeler
4 adet patlıcan
300 gram kıyma
3 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet soğan
½ (Yarım) demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
½ (Yarım) su bardağı su
zeytinyağı, tuz

Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup, tuzlu suyun içine koyarak bekletin Bu arada küp küp doğranmış soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun. Kavrulunca kıymayı ilave edin. Kıymalar renk değiştirirken küp küp doğranmış domatesleri (her patlıcan için bir dilim ayırın), maydanozu ve tuzu'da ekleyin. Acısı çıkan patlıcanları yağda kızartın. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarından yarın. Yarıklara kıyma karışımını doldurun. Doldurulmuş patlıcanların üzerine ayırdığımız domates dilimlerini koyun. Kıymalı harcı hazırladığınız tavaya salçayı ve suyu koyup karıştırarak kaynatın. Kaynayan sosu patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırnda 1 saat pişirin.

Tarifini bizimle paylaştığı için 'T.c. Oya Aktaş Kasapoğlu'na' teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: