Yağlı Biber Turşusu Tarifi

26 Ağustos 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Yağlı Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler
1 kg kavanoz için:
1 kg Yeşil Biber Kırmızı biber,Sarı biber
2 adet kuru acı Biberiye
2 diş Sarımsak
500 ml Beyaz Şarap sirkesi
Sızma Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı
Biberleri yıkayıp, kurulayın. Hepsini teker teker alüminyum folyoya sarıp, 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp, akan soğuk suyun altında kabuklarını soyun. Birkaç dakika kadar sirke ve aynı oranda suyun içinde kaynatın. Suyunu süzüp, kurulayın. Kuru acı biber ve sarımsakları ezin. Bu karışımı biberlerin üzerine serptikten sonra, biberleri kavanoza alın. Kavanoza yerleştirirken boş yer kalmamasına dikkat edin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, kavanozun ağzmı sıkıca kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde 2 gün bekletin. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: