Patlıcan Dilme Tarifi

23 Eylül 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Patlıcan Dilme Tarifi
Malzemeler
2 tane patlıcan
300 gr kıyma
1 tane soğan
2 adet biber
bir kaşık salça
1 tane domates
biraz maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber, kekik
1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı
Patlıcanı yıkayıp saplarının yapraklarını kesiyoruz patlıcanın alt kenarından başlayıp ince uzunlamasına sapına kadar kesip her dilim bir cm'den fazla olmayacak şekilde hepsini resimde görüldüğü gibi yapıyoruz kıymalı harç için tavaya biraz sıvıyağ koyup üzerine küçük doğradığımız soğanı ve biberi koyup kavuruyoruz üzerine kıymayı koyup iyice kavurduktan sonra salça ve domatesi koyup güzelce pişirip en son baharatları atıp ocağı kapattıktan sonra icine kıydığımız maydanozu katıp karıstırıyoruz fırın tepsisini biraz yağlayıp üzerine patlıcanı dilim, dilim olacak şekilde serip, aralarına birer kaşık kıymalı sostan koyup heryerine güzelce sürüp hepsini bu şekilde doldurduktan sonra bir çay bardağından kalan sıvıyağı patlıcanın üzerine gezdirip tepsinin üzerini aliminyum folyoyla kapaylayüp ısıtılmış fırında ilk önce yumuşayana kadar pisirip, sonra folyosunu cıkarıp üzerini kızarttıktan sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: