Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması Tarifi

23 Eylül 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması Tarifi
Malzemeler
12 adet tombul görünümlü içleri temizlenmiş salçalık kırmızı biber
5 adet orta boy iri rendelenmiş soğan
20 yemek kaşığı yıkanmış pilavlık pirinç
8 yemek kasıgı bulgur
1 su bardağına yakın sızma zeytinyağ
2 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı dolma baharı (isteğe göre)
istenilen miktarda tuz
1 adet büyük boy domates (Biberlerin üzerini kapatmak için)

Yapılışı
İçlerini temizlemiş olduğunuz biberleri yıkayarak ters çevirip süzülmeye bırakın. Tencereye yağı koyup soğanı ekleyerek iyice kavurun. Kavrulan soğana pirinci, ve tuzu katıp, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.bulguruda ekleyin. Üzerine 1 su bardağına yakın sıcak su ilavesi ile tencerenin kapağını kapatıp, pirincin suyunu çekmesini sağlayın. Ocağı söndürüp tüm baharatları pirince ekleyerek, pişen dolma harcını 1 saat dinlendirin. Daha sonra tencerenin kapağını açıp malzemelerin birbirine geçmesi için iyice karıştırın. Biberleri tatlı kaşığı yardımı ile, ağız kısmında biraz boşluk kalacak şekilde doldurup, üzerini ince kesilmiş domatesle kapatın. Doldurma işlemi bitince tencereye sıraladığınız biberlere, yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. (suyu yarıdan fazla koymamalısınız çünkü pişerken biber de suyunu salıyor) Dolmanın suyu kaynayana kadar yüksek, daha sonra en kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. (bu süre içinde dolmanın suyu da bitiyor) Soğuduktan sonra servis tabağına sıralayıp, buzdolabına koyarak istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: