Ispanaklı Malatya Kömbe Tarifi

24 Kasım 2013 Pazar günü yazıldı.

Ispanaklı Malatya Kömbe Tarifi
Malzemeler
Hamuru için
Un, su, tuz, maya

İçi için
1 kg ıspanak
300 gr kıyma
2 adet kurusoğan
1 kaşık salça
Tuz, karabiber

Üzerine
1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı
Bir tencere ye biraz sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kızarana kadar kavurun kıymayıda ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı da ekleyip. Yıkanıp doğranmış ıspanaklarıda katıp tuz, karabiber döküp bekletmeye alın. Un, tuz, yaş yada kuru maya su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve üzerini kapatıp sıcak bir ortamda göz, göz olana kadar bekletin. Hamuru ikiye bölün. Un yardımı ile yapacağınız tepsi boyunda açıp yağlanmış tepsiye serin. Ortasına kıymalı ıspanaklı harçdan bırakıp diğer hamuru da açıp üzerine serin. 1 su bardağı sıvıyağı pişmemiş böreğin üzerine döküp bıçakla kesin ve 200 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: