Yoğurtlu Patates Çanağı Tarifi

20 Kasım 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Yoğurtlu Patates Çanağı Tarifi
Malzemeler
4 adet haşlanmış patates
Birkaç dal maydonoz
Birkaç dal taze nane
Birkaç dal dereotu
Tuz, karabiber, kimyon
1/2 limon suyu
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı erik ekşisi

Yoğurt için
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 kaşık mayonez
Tuz


Üzerine
Sıvıyağ, pulbiber

Yapılışı
Bütün yeşillikleri ince ince doğrayın. Patatesleri ezip içine tuzu, baharatı, limonu, erik ekşisini ve sıvıyağı katıp yoğurun. Bir kapta süzme yoğurt, tuz, sarımsak ve mayonezi karıştırın. Patatesleri çanak şeklinde açın ve içine yoğurdu doldurun üzerine sıvıyağ da kızdırdığınız pulbiberi gezdirip servis yapın ve hemen tüketin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: