4 adet haşlanmış patates
Birkaç dal maydonoz
Birkaç dal taze nane
Birkaç dal dereotu
Tuz, karabiber, kimyon
1/2 limon suyu
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı erik ekşisi
Yoğurt için
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 kaşık mayonez
Tuz
Üzerine
Sıvıyağ, pulbiber
Yapılışı
Bütün yeşillikleri ince ince doğrayın. Patatesleri ezip içine tuzu, baharatı, limonu, erik ekşisini ve sıvıyağı katıp yoğurun. Bir kapta süzme yoğurt, tuz, sarımsak ve mayonezi karıştırın. Patatesleri çanak şeklinde açın ve içine yoğurdu doldurun üzerine sıvıyağ da kızdırdığınız pulbiberi gezdirip servis yapın ve hemen tüketin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: