Elmalı Pasta Tarifi

30 Aralık 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Elmalı Pasta Tarifi
Malzemeler
1 paket yumuşatılmış margarin
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı Yoğurt
1.5 su bardağı pudra şekeri
3 kaşık nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Harcı
4 adet elma
3 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz

Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bi hamur yapın. Bir tencerede kabukları soyulmuş elmaları rendeleyip içine şeker, tarçın ve ceviz içini katın ve 5 dakika pişirin. Soğumadan hamura katmayın. Hamurdan bir parça koparıp avuç içiyle açın ve bir yarısına bıçakla çizikler atın diğer yarısına elmalı harcı biraz bırakıp yuvarlayın ve ay şeklinde bükün 160 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: