Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

21 Aralık 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi
Malzemeler
300 gr az yağlı kıyma
3 baş soğan
2 domates
3 sivribiber
Yarım demet maydanoz.
6 diş sarımsak.
1 kahve fincanınıdan biraz az sıvıyağ.
tuz
karabiber.
pulbiber
1 yemek kaşığı biber salçası

Hamuru için
1,5 kg un
1 yemek kaşığı şeker
Tuz
Ilıksu
1 pakat yaş maya

Yapılışı
Unu hamur yoğurma kabına alalım üzerine maya tuz ve şekeri ilave ederek ılık suyla bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz hamurumuzu güzelce örtülerle saralım ve mayalanmasını bekleyelim. Bu arada soğanla sarımsağı robottan geçirelim, sonrasında domates, maydonoz, tuz, karabiber, biber salçası ve yağıda ekleyerek robottan geçirelim. Mayalanan hamurlarımızdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar alarak un yardımıyla istediğiniz şekilde açın. Hazırladığımız içten bir yemek kaşığı koyarak kenarlarını 1 cm geçmiyecek şekilde sürerek yanmaz teflon bir tavada ağzı kapalı olarak pişirelim. İsteyenler fırında da pişirebilir. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Takipçimiz Tuba Alınak Alpfidan'a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: